Nose Work kokeet

Nose Work kokeet sisältävät kolme koeluokkaa: 1-luokka, 2-luokka ja 3-luokka.

Nose Work kokeet suoritetaan neljässä erilaisessa osiossa, joita ovat laatikkoetsintä, sisätilaetsintä, ulkoetsintä ja ajoneuvoetsintä. Luokkien vaativuus kasvaa etsittävien hajujen määrän kasvaessa ja piilojen sekä ympäristöjen vaativuudessa.

Jokaisessa osiossa on maksimiaika, jonka sisällä hajun tulisi löytyä. Virhepisteitä saa esimerkiksi, jos koira vahingoittaa etsinnässä esineitä, virtsaa rata-alueelle tai jos omistaja käyttää epäasiallisia menetelmiä. Koira on pääsääntöisesti kytkettynä. Myös etsintäaika ratkaisee ja nopeus on valttia, mikäli mielii kokeita voittaa.

Ensimmäisessä luokassa etsittävänä hajuna on eukalyptus, toisessa luokassa eukalyptus ja laakerinlehti, kolmannessa eukalyptus, laakerinlehti ja laventeli. Käytettävät hajut ovat hydrolaatteja.

Koirakko voi osallistua kokeeseen, kun koira on suorittanut hajutestin. Esimerkiksi 1-luokan hajutestissä koiran tulee löytää eukalyptuksen haju 12 laatikon joukosta. Yhdistyksen kouluttamat hajutestaajat järjestävät hajutestejä eri puolilla Suomea, paikallisen järjestäjän tuella. Lisätietoa löytyy ohjeita hajutestiin osallistujille -sivulta.

Eliittiluokka järjestetään kutsukilpailuina niille, jotka ovat kolmasti suorittaneet 3-luokan. Hajuina ovat 3-luokan hajut, eikä sääntöjä ole. Tässä kilpailuluokassa tähdätään työkoiran tarkkuuteen, tehokkuuteen ja hallittavuuteen, missä tahansa olosuhteissa. Lisätietoja eliittiluokasta täydennetään myöhemmin.

Huhtikuun alusta 1.4.2017 astuivat voimaan NWF-koesäännöt

 

HAJUTESTIANOMUS

KOEANOMUS

Eteeriset öljyt käyvät huonosti Nose Work – lajiin niiden voimakkaan aromin vuoksi. Sekä harjoituksissa että kokeissa käytetään erikoisuutoksia – hydrolaatteja – joita myös myymme eteenpäin sekä asiakkaille että kouluttajille.

Saat hydrolaatteja puodistamme!