Muistokirjoitus

Nose Workin ”isä” Ron Gaunt on poissa.

Ron Gaunt oli tunnettu mentori ja kouluttaja Yhdysvaltoissa hajutyöskentelyn saralla. Hänen kokemuksensa koirien hajutyöskentelystä viranomaispuolella alkoi vuonna 1970, jolloin hän aloitti poliisikoirien kouluttajana Ingelwoodissa. Hän työskenteli räjähteitä ja huumausaineita etsivien koirien parissa ollen myös pääkouluttajana 40 vuotta. Hänen vuonna 1995 perustettu oma yrityksensä Travel’n ManDogs on kouluttanut koiria mm. etsintä- suojelutarkoituksiin ja myös kasvattanut koiria työtarkoituksiin.

Vuonna 2009 hän kehitti hajutyöskentelylajin kaikille koirille yhdessä kollegoiden Amy Herrotin ja Jil Marie O’Brianin kanssa. K9 Nose Work on levinnyt ympäri Yhdysvaltojen ja moniin muihin maihin Ron Gauntin lukemattomien koulutusmatkojen ansiosta. Vuonna 2014 hän oli Ruotsissa kouluttamassa ja samalta matkalta laji tuotiin Suomeen. Hän kävi myös Suomessa vuonna 2016 luennoimassa Nose Workista ja samalla tuomaroi epäviralliset 1 –luokan kokeet.

Ron Gaunt oli ikoninomainen, hyväsydäminen ja lämminhenkinen ihminen. Hän rakasti ja arvosti suuresti koiria ja niiden uskomattomia kykyjä. Hänen vuosikymmenien kokemus koiran etsintätaidoista toivat tärkeimpiä oppeja kaikkien koiranomistajien saataville. Tärkeimmät opit liittyivät koiran lajityypilliseen metsästäjän käyttäytymiseen. ”Koirasi kertoo sinulle miten hajut liikkuvat ja miten ne löytyvät. Luota koiraan ja pidä hauskaa! ”

Lepää rauhassa Ron Gaunt.

Nose Work Finland ry kiittää tästä upeasta lajista ja toivottaa voimia suruun omaisille ja ystäville.